Velkommen - drone

Ting å gjøre

bjørvikasol-05169.jpg
Oslo er på sitt aller beste på forsommeren – hva med å kombinere løpene med alt byen har å by på?  Operaen har fått selskap av Munch-museet og det nye hovedbiblioteket, slik at en ny og spennende bydel har vokst fram i Bjørvika. Det nye nasjonalmuseet har fått internasjonal oppmerksomhet. Og bruker du noen av tilbudene i fjorden, marka eller byens rike restaurant- og underholdningstilbud vil du forstå hvorfor oslofolk er så glade i byen sin. Nevnte vi at det blir stadig bedre å ta seg rundt i hovedstaden på sykkel?

Det er utallige muligheter for aktiviteter, både på egenhånd og i grupper, både i området og i Oslo. I nærheten av arenaene kan vi anbefale Oslo klatresenter, Leos lekeland, Symra kino mm.

Offisiell turist- og reiseguide for Oslo: VisitOslo

Bading og sankthansfeiring

Ulsrudvann
Fredag 23.juni er sankthansaften, noe som markeres med flere lokale arrangementer. Strendene langs Oslofjorden, sjøbadene i sentrum og ikke minst Nøklevann (på sprintkartet) er fine steder å tilbringe tiden utenfor konkurransene! Nøklevann er definitivt et av de beste badevannene i Østmarka. Et annet vann nær fredagens arena er Ulsrudvann. Noen minutters kjøring fra arena Grønmo ligger badevannet Stensrudtjern.

Severdigheter (klikk på navnene for mer info)

Munch: Kunstmuseet ved sjøkanten i Bjørvika åpnet høsten 2021 og er absolutt verdt et besøk.

Nasjonalmuseet: Museet nær Rådhuset og Aker brygge åpnet sommeren 2022 og inneholder nærmere 400.000 objekter 

Deichman Bjørvika: Hovedbiblioteket som ligger midt mellom Operaen og Oslo sentralstasjon åpnet i 2020 og har vunnet en rekke priser. Biblioteket har ca. 450.000 bøker.

Den norske opera:

Holmenkollen: Opplev Oslos beste utsikt fra toppen av tårnet i Holmenkollbakken. På vei ned kan du ta zipline fra toppen av tårnet til bunnen av bakken. Merk at Skimuseet dessverre er stengt i 2023. 

Her er link til de 10 største attraksjonene i Oslo.

nasjonalmuseet-5737.jpg

Golf og frisbeegolf

Arena Grønmo ligger et golfslag fra Grønmo golfklubb. Seks kilometer unna ligger Krokhol golfklubb. Der er det også frisbeegolfbane. Det finner du også i Muselunden og i Holmenkollen om du tar turen dit.

Musikk

Oslo har en rekke konsertscener i alle størrelser. O-festivalhelgen arrangeres Tons of rock på Ekebergsletta. Andre konsertscener som er verdt å sjekke ut om man ønsker en konsertopplevelse er Oslo spektrum, Sentrum scene, Rockefeller i tillegg til mange mindre konsertsteder. Sjekk program på Ticketmaster.

Popsenteret

Fornøyelsespark o.l.

Tusenfryd er en av Norges største fornøyelsesparker. I år åpner bl.a. en ny berg- og dalbane til 100 MNOK, den første i sitt slag i Europa. Tusenfryd ligger ca 15 min med bil syd for arena Grønmo.

Diverse lekeland som Leos lekeland (Ulsrud - gangavstand fra arena Haraløkka), Oslo movement o.l.

Kino

Odeon kino: Stort kinosenter på Storo. 10-15 min kjøring fra arenaene.

Symra kino: Bydelskino på Lambertseter i kort avstand fra både arena Haraløkka og Grønmo.

Klatring

Oslo klatresenter (Innendørs, Skullerud)

Oslo klatrepark og Høyt og lavt (utendørs)

Buldring i Østmarka 

Trening

Oppsal orientering vil tilby treningspakker i relevant terreng. Dette vil være tilgjengelig i god tid før konkurransene. Mer informasjon kommer!

Alle foto: Snorre Veggan